Specialisaties – FysiCo Nadorst – Middelburg
Dillenburglaan 2 4332 XX Middelburg Tel:0118-629996

Welkom bij FysiCo Nadorst!

Op deze website vindt u informatie over onze praktijk en over de verschillende therapievormen die wij toepassen. Wilt u met één van ons een afspraak maken? Door het inschrijfformulier in te vullen kunt u zich aanmelden voor behandeling in onze praktijk. Uiteraard kunt u hiervoor ook naar de praktijk bellen, of een e-mail sturen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, laat het ons dan weten! Let op; van donderdag 26 januari tot en met maandag 5 februari wordt onze eerste verdieping gerenoveerd. Tenzij anders vermeld door uw therapeut gaan alle afspraken gewoon door, wellicht in iets andere vorm dan u van ons gewend bent. Bij voorbaat onze excuses voor de eventuele overlast die dit veroorzaakt, en wij kijken er naar uit om u in onze nieuwe oefenzaal te mogen ontvangen!

Specialisaties

Met een team van 14 therapeuten, die allemaal hun eigen specialisaties hebben, is een zeer groot scala aan klachten in onze praktijk te behandelen. Daarnaast kunnen we eenvoudig intern doorsturen wanneer een collega aanvulling kan geven op een behandeling.

Neem hieronder een kijkje bij de verschillende behandelmogelijkheden, ziektebeelden en specialisaties.

Het goed kunnen bewegen van het lichaam is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld, maar niet voor iedereen. Bewegen kan ook een last zijn.

Artrose is een veelvoorkomende aandoening waarbij het kraakbeen in een gewricht dunner wordt en de kwaliteit afneemt.

Bekkenfysiotherapie is een methode waarbij u leert de spieren van de bekkenbodem te voelen en bewust te gebruiken.

Een carpaal tunnelsyndroom is een veel voorkomende klacht bij het polsgewricht, die kan ontstaan door aanhoudende belasting bij werkzaamheden als typen,  hakken, hameren of drukken.

Claudicatio intermittens wordt in de volksmond ook wel ‘etalagebenen’ genoemd. Hierbij voeren de slagaders in de benen te weinig zuurstof aan voor de spieren doordat de slagaderen vernauwd zijn.

Wanneer u een COVID-besmetting heeft doorgemaakt, kan het zijn dat u hiervan langdurig klachten en/of beperkingen blijft ervaren.

Dry needling is een nieuwere behandelmethode van de Nederlandse fysiotherapeut. De methode is overgekomen uit Canada en wordt daar al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie.

Duizeligheidsklachten kunnen een grote impact hebben op het dagelijks leven. Zo zijn sommige patiënten niet langer in staat zelf auto te rijden of alleen buiten te lopen.

De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit de specifieke kennis over de ouder wordende mens en de daarbij veelvoorkomende ziektebeelden.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren.

Manuele lymfedrainage is een massagetechniek die afwijkt van de normale massage. De massage wordt met een zeer lichte druk uitgevoerd in een rustig, constant tempo.

De schouder is een zeer complex gewricht dat bestaat uit verschillende botten, spieren en pezen. Mede door de complexiteit van dit gewricht kunnen hieraan ook veel verschillende klachten ontstaan.

Shockwavetherapie is een specifieke behandeling binnen de fysiotherapie waarbij de klacht behandeld wordt met behulp van lokale schokgolven.

De sportfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van blessures die zijn opgelopen tijdens of als gevolg van sportactiviteiten.

Vallen is een groot probleem. Vallen pleegt een overval op de kwaliteit van leven. Ongeveer 15% van de 70-plussers valt jaarlijks minimaal eenmaal, oplopend tot 75% boven de 75 jaar.

Daarnaast worden in onze praktijk verschillende groepslessen gegeven. Zit er voor u ook een bij?