MS beweeggroep – FysiCo Nadorst – Middelburg
Dillenburglaan 2 4332 XX Middelburg Tel:0118-629996

Welkom bij FysiCo Nadorst!

Op deze website vindt u informatie over onze praktijk en over de verschillende therapievormen die wij toepassen. Wilt u met één van ons een afspraak maken? Door het inschrijfformulier in te vullen kunt u zich aanmelden voor behandeling in onze praktijk. Uiteraard kunt u hiervoor ook naar de praktijk bellen, of een e-mail sturen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, laat het ons dan weten! Let op; van donderdag 26 januari tot en met maandag 5 februari wordt onze eerste verdieping gerenoveerd. Tenzij anders vermeld door uw therapeut gaan alle afspraken gewoon door, wellicht in iets andere vorm dan u van ons gewend bent. Bij voorbaat onze excuses voor de eventuele overlast die dit veroorzaakt, en wij kijken er naar uit om u in onze nieuwe oefenzaal te mogen ontvangen!

MS beweeggroep

Wat is MS?

Multiple sclerose (afgekort MS) is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. Onder het centrale zenuwstelsel verstaan we de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuwen. MS is de meest voorkomende neurologische aandoening op de jongvolwassen leeftijd die een ingrijpende impact kan hebben op nagenoeg alle aspecten van het menselijk functioneren. Het is daarom belangrijk dat iemand met MS zelf leert wat deze ziekte inhoudt, wat de mogelijke gevolgen zijn, hoe klachten en symptomen te verlichten zijn en welke zorgverleners ingeschakeld kunnen worden.

MS beweeggroep

Tijdens de MS beweeggroep wordt er op een verantwoorde wijze getraind op spierkracht, beweeglijkheid, stabiliteit en coördinatie. Daarnaast wordt er ook aandacht besteedt aan vermoeidheid, belasting-belastbaarheid en andere bijkomende klachten. Er wordt in groepsverband geoefend, waarbij ook het sociale aspect voorop staat en er ruimte is voor het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten.

Voor wie is de beweeggroep MS bestemd?

De beweeggroep is bestemd voor mensen met multiple sclerose. Om aan de groep deel te nemen is het belangrijk dat u geen constante één-op-één begeleiding nodig heeft. Voordat u deel neemt aan de beweeggroep krijgt u eerst een intakegesprek met de behandeld fysiotherapeut. Deze bepaalt uiteindelijk of het mogelijk is voor u om deel te nemen aan de beweeggroep.

Vergoeding

U heeft een verwijzing nodig van de neuroloog, revalidatiearts of uw huisarts voor u kunt deelnemen aan de beweeggroep MS. MS valt onder de chronische indicaties voor fysiotherapie. Dit houdt in dat uw fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling van uw indicatie vergoed wordt vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen krijgt u (deels of volledig) vergoed uit uw aanvullende verzekering. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt uit uw aanvullende verzekering heeft te maken met uw polis die u heeft afgesloten. Kijkt u hiervoor naar uw polisvoorwaarden. Kijk hier voor meer informatie over vergoedingen bij fysiotherapie.

Tijden

De beweeggroep wordt aangeboden op dinsdag en donderdag van 10:00 tot 11:00. De groepsbehandeling duurt 60 minuten en wordt begeleid door Laura van Nijnatten, zij is aangesloten bij MS-zorg Nederland. We hanteren een groepsgrootte van maximaal 5 personen. In sommige gevallen wordt eerst een individueel traject gestart, om vervolgens de behandeling voort te zetten in de beweeggroep.