Schouderklachten – FysiCo Nadorst – Middelburg
Dillenburglaan 2 4332 XX Middelburg Tel:0118-629996

Welkom bij FysiCo Nadorst!

Op deze website vindt u informatie over onze praktijk en over de verschillende therapievormen die wij toepassen. Daarnaast willen wij u met deze website wijzen op diverse andere sites met interessante informatie gerelateerd aan ons vak. Wilt u met één van ons een afspraak maken? Door het inschrijfformulier in te vullen kunt u zich aanmelden voor behandeling in onze praktijk. Uiteraard kunt u hiervoor ook naar de praktijk bellen, of een e-mail sturen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, laat het ons dan weten!

Schouderklachten

Fysiotherapie bij schouderklachten

De schouder is een zeer complex gewricht dat bestaat uit verschillende botten, spieren en pezen. Mede door de complexiteit van dit gewricht kunnen hieraan ook veel verschillende klachten ontstaan. Gelukkig kan de fysiotherapeut een groot scala aan schouderklachten behandelen. Denk bijvoorbeeld aan een slijmbeursontsteking, een frozen shoulder, overbelasting van het gewricht of spierproblematiek. Soms gaat dat in samenwerking met de behandeling van uw specialist in het ziekenhuis of met uw huisarts, soms ook niet.

Uw behandeling begint altijd met een intake en onderzoek, onafhankelijk van of u een verwijzing van een arts heeft of niet. De therapeut bespreekt dan samen met u het behandelplan, waarbij gekeken wordt naar welke technieken zal gebruikt zullen worden, en hoe lang het behandeltraject ongeveer zal duren. Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende technieken, zoals mobilisaties, manipulaties, oefentherapie en/of massage. Vaak is een behandeling een combinatie van een aantal technieken, afhankelijk van uw klacht en het beloop hiervan.

Samenwerking

Indien nodig zal uiteraard gebruik gemaakt worden van andere specialisaties binnen onze praktijk. Is uw klacht sportgerelateerd? Dan kan sportfysiotherapie wellicht aanvulling geven op de behandeling. Soms kan tapen of dry needling ook van toegevoegde waarde zijn. Wanneer fysiotherapie niet afdoende lijkt te zijn om uw klacht te behandelen, kunnen we u terugsturen naar uw huisarts of specialist voor bijvoorbeeld verder onderzoek.

Vergoeding

Behandelingen worden gedeclareerd zoals alle behandelingen fysiotherapie, zie voor details hierover onze informatie met betrekking tot vergoedingen en tarieven.

Michiel Poppe heeft uitgebreide scholingen gevolgd met betrekking tot schouderklachten, en is aangesloten bij het Schoudernetwerk Zeeland. Hij is binnen onze praktijk de schouderspecialist en daarom de aangewezen persoon om ook de meer complexe schouderklachten te behandelen.