Sportfysiotherapie – FysiCo Nadorst – Middelburg
Dillenburglaan 2 4332 XX Middelburg Tel:0118-629996

Welkom bij FysiCo Nadorst!

Op deze website vindt u informatie over onze praktijk en over de verschillende therapievormen die wij toepassen. Wilt u met één van ons een afspraak maken? Door het inschrijfformulier in te vullen kunt u zich aanmelden voor behandeling in onze praktijk. Uiteraard kunt u hiervoor ook naar de praktijk bellen, of een e-mail sturen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, laat het ons dan weten!

Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van blessures die zijn opgelopen tijdens of als gevolg van sportactiviteiten. Ook klachten die niet door sport veroorzaakt zijn, kunnen door middel van trainen met de sportfysiotherapeut verholpen worden. Zoals ook bij reguliere fysiotherapie en bij andere specialisaties gebruikelijk is zal de sportfysiotherapeut de behandeling starten met een vraaggesprek (de anamnese) en een lichamelijk onderzoek. Daarna zal hij samen met u de behandeling bespreken. De behandeling kan het behandelen van een klacht betreffen, maar ook juist het voorkómen van klachten is een belangrijk aspect van het werk van de sportfysiotherapeut.

Voor wie is sportfysiotherapie bedoeld?

Sportfysiotherapie is geschikt voor iedereen die klachten heeft die sport-gerelateerd zijn. Ook mensen die bijvoorbeeld na een operatie moeten aansterken tot ze weer op hun oude sportniveau terug zijn, zijn bij de sportfysiotherapeut aan het goede adres.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan knie, enkel, heup en schouder. Deze kunnen ontstaan zijn na bijvoorbeeld een val, een botsing op het veld, of een verkeerde beweging tijdens het hardlopen.

Verwijzing en vergoeding

Sportfysiotherapie wordt, evenals reguliere fysiotherapie, enkel vergoed door uw zorgverzekeraar wanneer u naast uw basisverzekering ook een aanvullende polis heeft afgesloten waarin fysiotherapie opgenomen zit. U kunt bij de sportfysiotherapeut zowel met als zonder verwijzing van huisarts of specialist terecht.

Bij FysiCo nadorst is Max Dagevos gediplomeerd sportfysiotherapeut,
nadat hij zijn masteropleiding in 2020 succesvol heeft afgerond.