Oedeemtherapie – FysiCo Nadorst – Middelburg
Dillenburglaan 2 4332 XX Middelburg Tel:0118-629996

Welkom bij FysiCo Nadorst!

Op deze website vindt u informatie over onze praktijk en over de verschillende therapievormen die wij toepassen. Daarnaast willen wij u met deze website wijzen op diverse andere sites met interessante informatie gerelateerd aan ons vak. Wilt u met één van ons een afspraak maken? Door het inschrijfformulier in te vullen kunt u zich aanmelden voor behandeling in onze praktijk. Uiteraard kunt u hiervoor ook naar de praktijk bellen, of een e-mail sturen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, laat het ons dan weten!

Oedeemtherapie

Manuele lymfedrainage is een massagetechniek die afwijkt van de normale massage. De massage wordt met een zeer lichte druk uitgevoerd in een rustig, constant tempo. Het doel van de drainage is de afvoer van lymfevocht te stimuleren om daarmee oedeem te verminderen.

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Oedeem kan aangeboren zijn of ontstaat als gevolg van een andere aandoening. Zo komt arm-oedeem regelmatig voor als gevolg van een borstoperatie waarbij door de operatie of de bestralingen de afvoer van lymfevocht wordt belemmerd.

De fysiotherapeutische behandeling van oedemen wordt toegepast door fysiotherapeuten die zich hebben verenigd binnen de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie. Op de website van de NVFL vindt u ook uitgebreide informatie over de oorzaak en gevolgen van lymfoedeem, en de therapie die hierbij toegepast wordt.

Wieteke Beije , Sascha Dekker-Theunissen en Annabel Tolman (v.l.n.r.) zijn onze geregistreerde lymfoedeemtherapeuten.