Geriatriefysiotherapie

Wat houdt geriatriefysiotherapie bij FysiCo nadorst in?

De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit de specifieke kennis over de ouder wordende mens en de daarbij veelvoorkomende ziektebeelden. De patiënten worden vooral behandeld met oefentherapie. De oefentherapie is gericht op het verminderen van klachten bij het dagelijks bewegen en op het voorkomen van achteruitgang.

Om deze therapie mogelijk te maken heeft FysiCo nadorst de beschikking over een ruime oefenzaal met uitgebreide apparatuur als een loopband, hometrainers, crosstrainer en een zogenoemde Motomed. De Motomed maakt het mogelijk om het actief bewegen te ondersteunen door middel van een elektrische aandrijving. Ondanks verlammingen, spasticiteit of coördinatiestoornissen maakt de Motomed adequate fietstraining mogelijk. Daarnaast heeft FysiCo nadorst een oefentuin rond de praktijk, de ideale plek om in een veilige omgeving het lopen met krukken of een rollator te trainen over kiezels, kinderkopjes, houten bruggetjes of een hellend vlak.

Behandelingen, kosten en therapeuten

Omdat de ziektebeelden veelal als chronische ziekten worden aangemerkt vallen de behandelingen in de meeste gevallen binnen de dekking van de zorgverzekering. Indien dat niet het geval is, kan (een deel van) uw behandeling vergoed worden uit de aanvullende polis. Neemt u voor de zekerheid contact op met ons of uw zorgverzekeraar indien u hierover vragen heeft.

De geriatriefysiotherapie is een erkend en geregistreerd specialisme binnen de fysiotherapie. Mireille de Rijke (links), Annabel Joziasse (tweede van links) en Laura van Nijnatten (tweede van rechts) zijn geregistreerd geriatriefysiotherapeut en sturen deze specialisatie binnen onze praktijk aan.

Naast de algemene geriatriefysiotherapie kunt u bij onze praktijk ook terecht voor gerichte behandeling bij specifieke ziektebeelden. Zo is Laura van Nijnatten gespecialiseerd in de behandeling bij MS, en zijn Marijke Veltkamp (tweede van rechts), Christy van Dalen (rechts) en Laura van Nijnatten aangesloten bij het Parkinsonnet. Mireille de Rijke is daarnaast gespecialiseerd in valpreventie.

 

 

 

Kijkt u voor meer informatie bij de behandeling van bovengenoemde ziektebeelden op de websites van MS Zorg Nederland en ParkinsonNet.