Duizeligheidsklachten – FysiCo Nadorst – Middelburg
Dillenburglaan 2 4332 XX Middelburg Tel:0118-629996

Welkom bij FysiCo Nadorst!

Op deze website vindt u informatie over onze praktijk en over de verschillende therapievormen die wij toepassen. Wilt u met één van ons een afspraak maken? Door het inschrijfformulier in te vullen kunt u zich aanmelden voor behandeling in onze praktijk. Uiteraard kunt u hiervoor ook naar de praktijk bellen, of een e-mail sturen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, laat het ons dan weten! Let op; van donderdag 26 januari tot en met maandag 5 februari wordt onze eerste verdieping gerenoveerd. Tenzij anders vermeld door uw therapeut gaan alle afspraken gewoon door, wellicht in iets andere vorm dan u van ons gewend bent. Bij voorbaat onze excuses voor de eventuele overlast die dit veroorzaakt, en wij kijken er naar uit om u in onze nieuwe oefenzaal te mogen ontvangen!

Duizeligheidsklachten

Wat is duizeligheid?

Duizeligheidsklachten kunnen een grote impact hebben op het dagelijks leven. Zo zijn sommige patiënten niet langer in staat zelf auto te rijden of alleen buiten te lopen. In sommige gevallen kan fysiotherapie een oplossing zijn voor deze problemen. In het algemeen wordt onder duizeligheid het gevoel verstaan dat beleefd wordt als de relatie tot de ruimtelijke omgeving verstoord is. De sensatie die men ervaart kan nogal verschillen. Het kan gaan om draaierigheid, zweverigheid, het gevoel alsof de wereld om u heen draait of het idee dat u zelf rondtolt. Hierbij kan desoriëntatie voorkomen en het gevoel om te vallen. Verder kunnen er bijkomende verschijnselen zijn zoals angst, transpireren, misselijkheid en braken.

Er zijn veel verschillende oorzaken van duizeligheid. Dit zijn de meest voorkomende:

  • Ziekte van Ménière
  • Ontsteking van het evenwichtsorgaan
  • Een aanval van migraine
  • Doorbloedingsstoornis of bloeding in evenwichtsorgaan en/of kleine hersenen
  • Paroxysmale positieduizeligheid (BPPD)
  • Orthostatische hypotensie
  • Een laag bloedsuikergehalte of vergiftigingen (bijvoorbeeld door alcohol of medicijngebruik)
  • Angst (al dan niet in combinatie met hyperventilatie) en depressie. Meestal betreft het dan een licht, zweverig gevoel en geen draaiduizeligheid.

Wat kan fysiotherapie betekenen, en wat kost het?

Afhankelijk van welke klachten u ervaart, en wat hiervoor de achterliggende oorzaak is, wordt u behandeld met verschillende technieken en krijgt u verschillende oefeningen mee naar huis. De behandeling van duizeligheidsklachten valt onder de reguliere fysiotherapie, en wordt ook als dusdanig gedeclareerd. U kunt rechtstreeks contact met ons opnemen voor een afspraak, ook als u geen verwijzing heeft van een huisarts of specialist. We raden u aan in ieder geval de eerste afspraak niet alleen naar onze praktijk te komen, maar onder begeleiding. Tijdens het onderzoek kan de duizeligheid opgewekt worden, en kan het onprettig of onveilig zijn daarna op de fiets of in de auto te stappen.

 

Onze collega’s Michiel Poppe en Gabrielle de Vos hebben zich gespecialiseerd in de behandeling van duizeligheidsklachten binnen de fysiotherapie.