Medische trainingstherapie

Wat houdt medische trainingstherapie in?

Medische trainingstherapie heeft als doel de belastbaarheid van het bewegingsapparaat te vergroten met een individueel trainingsschema, afgestemd op de klachten/beperkingen van de betreffende persoon. Deze training vindt plaats in groepsvorm.

Vooraf wordt een intake gesprek gehouden waarbij u kunt aangeven wat u wilt bereiken met de medische trainingstherapie en worden uw klachten, beperkingen en wensen geïnventariseerd. Verder wordt gekeken naar de algemene gezondheid en worden vooraf testen uitgevoerd. Deze testen meten de conditie, kracht en coördinatie. Dit is noodzakelijk om een persoonlijk trainingsschema te maken. Na verloop van een bepaalde tijd worden deze testen herhaald om te kijken of er vooruitgang is geboekt.

De medische trainingstherapie wordt gegeven in groepen van maximaal 5 à 6 personen. De training duurt gemiddeld een uur en vindt plaats in onze oefenzaal. Er wordt gebruik gemaakt van trainingsapparaten zoals een loopband, pulleys (trekapparaten) en hometrainer. Ook worden er oefeningen gegeven met behulp van elastische banden, gewichten en op de oefenmat. Tevens wordt er aandacht besteed aan huiswerkoefeningen.

Voor wie?

Aanmelden kan op basis van een medische indicatie in aansluiting op een periode van individuele therapie, maar ook iedereen die op een verantwoorde manier wil trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut kan deelnemen aan deze groepen.

Kosten en trainingstijden

Deelname aan de oefengroepen geschiedt via een abonnement van €110 per kwartaal. Deze kosten worden over het algemeen niet vergoed door de verzekering. Uiteraard kunt u altijd zelf contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij om na te vragen of uw verzekering mogelijk wél een vergoeding verstrekt.

Op dit moment vinden de trainingsgroepen op de volgende momenten plaats:

  • Dinsdag 11:00 – 12:00
  • Woensdag 11:00 – 12:00
  • Woensdag 13:00 – 14:00
  • Woensdag 16:00 – 17:00
  • Donderdag 17:30 – 18:30
  • Vrijdag 10:00 – 11:00
  • Vrijdag 13:00 – 14:00

U bekijkt samen met een van onze therapeuten welke groep voor u geschikt is. We kijken dan uiteraard naar uw en onze beschikbaarheid, maar ook naar uw medische situatie en uw trainingsbehoeften, aangezien niet iedere groep naar hetzelfde doel toe werkt.

De medische trainingstherapie wordt begeleid door Max Dagevos (fysiotherapeut, sportfysiotherapeut) (links) en Jeroen Meert (fysiotherapeut).