Medische trainingstherapie – FysiCo Nadorst – Middelburg
Dillenburglaan 2 4332 XX Middelburg Tel:0118-629996

Welkom bij FysiCo Nadorst!

Op deze website vindt u informatie over onze praktijk en over de verschillende therapievormen die wij toepassen. Daarnaast willen wij u met deze website wijzen op diverse andere sites met interessante informatie gerelateerd aan ons vak. Wilt u met één van ons een afspraak maken? Door het inschrijfformulier in te vullen kunt u zich aanmelden voor behandeling in onze praktijk. Uiteraard kunt u hiervoor ook naar de praktijk bellen, of een e-mail sturen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, laat het ons dan weten!

Medische trainingstherapie

Wat houdt medische trainingstherapie in?

Medische trainingstherapie heeft als doel de belastbaarheid van het bewegingsapparaat te vergroten met een individueel trainingsschema, afgestemd op de klachten/beperkingen van de betreffende persoon. Deze training vindt plaats in groepsvorm.

Vooraf wordt een intake gehouden waarbij u kunt aangeven wat u wilt bereiken met de medische trainingstherapie en worden uw klachten, beperkingen en wensen geïnventariseerd. Verder wordt gekeken naar de algemene gezondheid en worden testen uitgevoerd. Deze testen meten de conditie, kracht en coördinatie. Dit is noodzakelijk om een persoonlijk trainingsschema te maken. Na verloop van een bepaalde tijd worden deze testen herhaald om te kijken of er vooruitgang is geboekt.

De medische trainingstherapie wordt gegeven in groepen van 4 à 5 personen en worden altijd begeleid door een fysiotherapeut. De training duurt een uur en vindt plaats in onze oefenzaal. Er wordt gebruik gemaakt van trainingsapparaten zoals een loopband, krachtapparatuur en hometrainer. Ook kunnen er oefeningen gegeven worden met behulp van elastische banden, gewichten en op de oefenmat. Tevens wordt er aandacht besteed aan huiswerkoefeningen.

Voor wie?

Aanmelden kan op basis van een medische indicatie in aansluiting op een periode van individuele therapie, maar ook iedereen die op een verantwoorde manier wil trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut kan deelnemen aan deze groepen.

Kosten en trainingstijden

Deelname aan de oefengroepen gaat via een abonnement van €118 per kwartaal. Deze kosten worden over het algemeen niet vergoed door de verzekering. Uiteraard kunt u altijd zelf contact opnemen met uw zorgverzekeraar om na te vragen of deze mogelijk wél een vergoeding verstrekt. De intake-afspraak wordt gerekend als één consult reguliere fysiotherapie.

Momenteel vinden de trainingsgroepen op de volgende tijdstippen plaats:

  • Dinsdag 11:00 – 12:00
  • Dinsdag 19:30-20:30
  • Woensdag 11:00 – 12:00
  • Woensdag 13:00 – 14:00
  • Woensdag 16:00 – 17:00
  • Donderdag 17:30 – 18:30
  • Vrijdag 10:00 – 11:00
  • Vrijdag 11:00 – 12:00

U bekijkt samen met een van onze therapeuten welke groep voor u geschikt is. We kijken dan uiteraard naar uw en onze beschikbaarheid, maar ook naar uw medische situatie en uw trainingsbehoeften, aangezien niet iedere groep naar hetzelfde doel toe werkt.

De medische trainingstherapie wordt begeleid door Max Dagevos, Jeroen Meert en Marco Polfliet (v.l.n.r.).